SMART POSTIAUTOMAATTI

Kiinteistön asukkaille on ostettu Smart postiautomaatin palvelut, jotka sijaitsevat kiinteistön tiloissa lukkojen takana. Palvelu on tarkoitettu vain kiinteistössä asuville asukkaille. Koko syksyn on ilmennyt automaatin väärinkäyttöä. Olen selvittänyt asiaa Postin kanssa ja ko. automaatti ei ole yleisessä valinnassa, kun tilaaja valitsee mihin automaattiin lähetys viedään. He kertoivat, että tilaajan täytyy tietää että meillä on käytössämme automaatti ja osaa etsiä sen sieltä valikosta. Automaatti on yksityisessä käytössä!

Kertauksena vielä, yleisen turvallisuuden takia kukaan ei saa avata ovea henkilölle joka pyytää automaatista pakettia. Ohje on, että tilaaja pyytää postia siirtämään paketin toiseen automaattiin tai postiin. Kaikki jotka asuvat kiinteistössä, heillä on avain ko. tilaan. Asukkaat uskovat tekevänsä hyvää työtä kun hoitavat Postin palvelupistettä, mutta se ei ole sallittua eikä turvallista.

Pahimillaan käy niin, että siellä oven luona onkin vastassa ihan eri henkilö, kun se kenelle olet luvannut oven avata. Tämä on oikeasti turvallisuusriski. Eihän kukaan avaa pyörävarastonkaan ovea, jos joku tuntematon ihminen kertoo, että hänellä on joskus jäänyt polkupyörä sinne.

Jos asukkaat edelleen avaavat oven ja antavat ulkopuolisten henkilöiden noutaa automaatista paketit, ei ole muuta mahdollisuutta kuin poistaa palvelu kiinteistön tiloista.