Smart Postiautomaatin käyttö Ristinummella

Kiinteistön asukkaille Vanhan Vaasankatu 12-14 osoitteessa on ostettu Smart Postiautomaatin palvelut, jotka sijaitsevat kiinteistön tiloissa lukkojen takana. Palvelu on tarkoitettu vain ja ainoastaan kiinteistössä asuville asukkaille. Koko syksyn on ilmennyt automaatin väärinkäyttöä. Olen selvittänyt asiaa Postin kanssa ja ko. automaatti ei ole yleisessä käytössä eikä valinnassa, kun tilaaja valitsee mihin automaattiin lähetys toimitetaan. He kertoivat myös, että tilaajan täytyy tietää, että kohteessa on yksityinen automaatti ja näin osataan etsiä se sieltä valikosta. Automaatti on yksityisessä käytössä!

Kertauksena asukkaille; yleisen turvallisuuden takia kukaan ei saa avata ovea henkilölle joka ei asu kiinteistössä ja pyytää automaatista pakettia. Ohjeena on, että tilaaja pyytää siirtämään paketin toiseen automaattiin tai postiin. Kaikki jotka asuvat kiinteistössä, heillä on avain ko. tilaan. Kohteen ulko-ovessa on puhelinnumero ja ohje. Asukkaat uskovat tekevänsä hyvän palveluksen kun hoitavat postin palvelupistettä, mutta se ei ole sallittua eikä turvallista.

Pahimillaan käy niin, että siellä oven luona onkin vastassa ihan eri henkilö kuin se kenelle olet luvannut oven avata. Tämä on ihan oikeasti turvallisuusriski. 

Eihän kukaan avaa pyörävarastonkaan ovea, jos joku tuntematon henkilö kertoo, että häneltä on jäänyt polkupyörä varastoon muuton jälkeen.

Jos automaatin väärinkäyttö jatkuu edelleen, palvelu poistetaan kiinteistöltä!